Dåligt väder och Valpkurs...

God kväll!

Skäms på mig för att jag är så dålig på att uppdatera bloggen. Börjar alla mina inlägg så här.;)

Idag har det varit riktigt tråkigt väder, regnigt och grått. Precis när vi kommit ut och skulle ta en eftermiddagsrunda öppnade sig himlen....TRIST! Fast matte tyckte nog att det var värre änn vad jag gjorde. Men jag måste ju erkänna att jag saknar att plumsa och busa i snön. Men det sägs att våren ska vara härlig......vad vet jag? Jag har ju aldrig upplevt den.;)
Jag är ju född på hösten (November).

Mycket vädersnack nu, men i Tisdags var det iallafall jättehärligt väder och då passade jag, matte och lillmatte Tilda på att åka in till stan för lite miljöträning, vi gick till parken oxå där lillmatte passade på att leka. Jag fick sitta vid en bänk med matte och titta på när lillmatte gungade osv... Matte sa att det var bra att träna på att vara passiv och ta det lugnt. Men det var faktiskt inga störrre problem, även om där var fullt av barn och barn är ju det bästa jag vet:-).

Jag har förresten fått reda på att jag ska börja på valpkurs Lördagen den 7:e Mars. Det ser både jag och matte fram emot.

Kram // BOZZE


 

kort uppdatering

Hej! =)

Det blir en kort uppdatering, för här har ni en trött Bozze! Jag har varit hos "mormor" ett par timmar idag, medans matte och husse jobbat.  Det var roligt, jag gillar verkligen "min mormor och morfar". Jag blir så glad när vi träffas. De skämmer bort mig :-)! De hade köpt både ben och leksak när jag kom dit. Nu har jag egen skål, leksaker och allt som behövs hemma hos dem. Så nu slipper vi släpa med allt när vi åker dit :-).Detta blir inget långt inlägg, jag skriver mer imorgon. Jag ville bara berätta om Söndagens resultat.

14veckor= 10,1kg och 43cm i mankhöjd
.Länge sedan.......

Oj, så länge sedan jag bloggade. Här har det hänt mycket! :-)

Människovalparna har sportlov och husse har semester, matte är oxå ledig ganska mycket denna veckan:-).
Vi har fått mycket snö med underbart soligt väder och Fredag, Lördag och Söndag har vi varit vid pulkabacken och åkt pulka. Okej, vi och vi, människorna iallafall. Men jag kan lova er att hade jag fått för matte och husse hade jag gärna provat jag oxå.....;-)
Mitt täcke visar sig vara väl investerat för jag har använt det mycket nu när vi har fått kallt väder. Jag tror att det kommer funka hela denna vintern.

I Lördags var vi på födelsedagskalas och självklart var jag med. Jag anpassar mig lätt och charmar de flesta. Jessica, min mattes brors fru, hade tom pratat om att hon skulle kunna tänka sig att skaffa hund efter att ha träffat mig. Inget dåligt betyg enligt mattes bror!:-) Inte nog med det, jag låg och sov i hennes knä medans vi tittade på melodifestivalen!:-)
Undrar om jag får göra det om ett år då jag väger ca 20kg till? ;-)

Idag, Måndag har hela flocken varit en runda i skogen. Idag har det inte varit lika soligt och en betydligt "råare" kyla. Människorna hade varm choklad mjölk i en termos med sig för att värma sig med. Jag fick nöja mig med mitt täcke. I skogen träffade vi Mac och Miller, de två snälla settrarna, som jag hälsade på häromdagen. De skulle oxå gå en sväng, men de tog en längre runda änn vad jag får lov att gå nu. Måste ju vara rädd om mitt växande skelett och mina leder.

När vi kom hem lagade matte middag åt flocken. Husse och "lillmattarna" begav sig sedan in till staden för att titta på bio. Synd att man inte fick följa med......de skulle se en film om en hund som heter Bolt. Istället har jag fått vara hemma med matte, som har gått ut och in för att ensamträna mig. Hon har gått runt kvarteret några gånger och varit borta vid flera tillfällen. Visserligen bara mellan 2 -10 minuter. Precis som tidigare spelade matte in mig och de sista inspelningarna hördes ett ljud av............................................................mina snarkningar:-). Jag sov alltså! Jag låg kvar i min korg. Gissa om matte blev stolt och glad! :-)
Men änn så länge ropar vi inte hej, utan fortsätter träningen här hemma.:-)

Höll förresten på att glömma, det var ju Söndag och vägning igår.13 veckor och nu väger jag 9kg! Om nu vågen stämmer har jag alltså ökat 1,1kg. Jag måste ha vuxit mycket på höjden oxå, för tjock har jag absolut
inte blivit.

Många kramar Bozze


Man kanske skulle testa......det ser ju kul ut.......

Trött, skönt att komma in i värmen. Min blåa "säng" har nu bytts ut till en grå,
modellen större.
Snö och Veterinären

Hej!

Imorse när jag vaknade och skulle gå ut och kissa var det massor av snö ute. Jag kunde knappt gå......och det bara fortsatte att snöa. Jag följde med och lämnade lillmatte på dagis, matte drog henne i pulkan och jag gick bredvid. Det var kul och eftersom det var kallt ute idag provade jag mitt nya täcke. Det var skönt att ha det på och när jag kom in var jag fortfarande torr över ryggen.


Igår var jag hos veterinären och fick min 12-veckors spruta. Verinären var snäll och jag märkte inte änns att han stack mig för samtidigt bjöd han mig på godis:-).


sitter och väntar på att veterinären ska komma in i rummet


Bilder från igår

Nu har jag fått bilder från duktiga fotografen Pernilla. Tack Pernilla, hoppas att det är okej att jag lägger upp bilderna på min blogg!? (Annars får du säga till, så tar jag bort dem)


Vägning och träffat hundar

Söndag= Vägning

8v= 4,8kg

9v= 5,3kg

10v= 6,1kg                                  
 
11v= 7,0kg

12v= 7,9Kg   Ökning 900g


Fredag, Lördag och Söndag har vi tränat ensamhet ca 10 minuter. Husse och matte har filmat mig och tyvärr visar filmen att jag gråter när matte och husse lämnat mig. *suck*

Det blir till att ta nya tag och fortsätta träningen, det måste gå säger Matte.


Just nu är jag väldigt trött, jag har träffat två irländska settrar Mac och Miller. Jätte snälla! De bara stod där medans jag nosade och sniffade på dem. Jag försökte bjuda in till lek, men de var inte intresserade. De var ju lite för stora för att leka med mig påstod matte, synd tyckte jag.


Pernilla fotograferade och tog några riktigt fina bilder. Hon skulle skicka dem till mig, då kan jag visa dem för er! :-)

Vi hörs/ Bozze


Ensamträning med husse

Idag har matte jobbat dagtid, så husse har varit hemma med mig och varit "husseledig" eller egentligen tentapluggat.....
Men han har pausat för lek, kel och utevistelse med mig :-).

Vi har passat på att ensamträna oxå. Han har gått in och ut och hämtat post, slängt sopor och hämtat lillmatte på skolan, vilket tog ca 10 minuter. Vi bor nästan grannar med skolan.
Husse satte igång sin diktafon för att spela in mig och lyssnade sedan av den för att höra så att jag inte ylade eller skällde när jag var ensam. Det gjorde jag inte! Imorgon ska matte fortsätta att träna mig. Det är inte tal om några långa stunder, bara minuter som ökas på ännu så länge. Men lite ensam måste jag ju kunna vara, jag får ju tex inte följa med in i mataffären :-(.

KRAM BOZZE


Mys med lillmatte häromdagen.Rumsrenhet

Hej!

Det har gått några dagar sedan jag skrev.  Här är allt bra! Jag tycker fortfarande att det är kallt ute, men tycker iallafall att det är kul att vara ute och busa. Jag vet var man ska göra sina "behov", men det händer fortfarande "olyckor". Alltid i hallen, på klinkersen.......Jag går ju mot dörren men ibland är matte och husse lite tröga;).

Idag mötte jag vår granne Basti. En jättesnäll Gordonsetterhane. Vi kommer säkert ha det riktigt kul ihop när jag vuxit till mig :-).

Imorgon eftermiddag ska jag, matte och "lillmattarna" åka och hälsa på mormor. Morfar hinner vi nog tyvärr inte träffa eftersom han jobbar.Söndag, 11 veckor

8v= 4,8kg

9v= 5,3kg

10v= 6,1kg

11v= 7,0kg (ökning 900g)


RSS 2.0