Miljöträning och "hundtricket"

Fredag

Idag har jag varit med husse och matte på stan. Lillmatte skulle till optikern och då åkte jag med in för att miljöträna lite. Det var kul tyckte jag, många som ville komma fram och hälsa.
Många människotjejer  kom fram och hälsade när jag och husse gick ensamma ........hade det inte varit så att husse redan varit gift med matte, så hade nog det sk "hundtricket" fungerat.*fniss*

Trots att det var ett kort stadsbesök är jag jätte trött. Det var ju så många nya lukter och så mycket att titta på. Nu ska det bli skönt att vara hemma och mysa med flocken.

Jag fick förresten en ny leksak idag.....en rosa gris :-)

(Fler bilder kommer snart)

Ha en riktigt skön helg! KRAM Bozze


Valpkurs


Nu är jag här !

Ibland har jag ju inte så mycket att berätta. Dagarna lunkar på här hemma och jag sover, äter och växer som jag ska. Både jag och matte längtar efter våren. Matte har anmält oss till valpkurs och vi hoppas att vi kommer med. Isåfall startar den v.10 :-) .

Här hemma tränar vi lite smått. Mycket kontaktövnigar. Sedan finns det ju sådana saker som jag lyckats lära mig själv, tex att min fodertunna med mat finns ute i tvättstugan....;-)
Eller att sätta mig på rumpan och streta emot när vi går förbi skolan. För jag vill gå in på skolgården så att vi kan hälsa på alla barnen. Barn är roliga! ♥♥

// Bozze

Idag kommer "mormor"....

Idag ska matte jobba både kvällen och natten. Det skulle innebära att jag skulle behöva vara ensam 2 timmar och det är änn så länge för lång tid. Men matte har fixat så att mattes mamma, alltså "mormor" kommer och är hos mig tills husse kommer hem.  Det ska nog gå bra, lillmatte Elina är oxå hemma och hon känner ju mig väl. Mormor har ju oxå träffat mig en hel del, senast i Lördags på kalaset.

Mest synd är det ju om matte som inte får träffa mig förränn imorgonbitti. Hur ska det gå? ;-)
Då åker jag och husse "som vanligt" och hämtar matte på jobbet.

Jag var förresten ensam hemma ca 20 minuter när matte lämnade lillmatte på skolan. Det gick bra, jag fick ett tuggben att tugga på när matte gick och när hon kom tillbaka låg jag fortfarande och tuggade.....inget gnäll, inte vad matte kunde höra iallafall. (Hon hade tydligen smygit utanför huset och lyssnat när hon kom tillbaka.) Matte säger att det är skönt att vi kan gå sakta fram med ensamträningen och öka lite efterhand.

Hoppas ni har en bra dag! VOV // Bozze


Bild från i Fredags då matte badade och jag kollade vad hon gjorde.........


Vad gör du matte????Ligger du i en stor skål med vatten?!

Titta! Jag har tom fått vatten på mig!

Äsch, jag lägger mig och sover istället........

10 veckor

8 veckor = 4,8kg

9 veckor = 5,3kg

10 veckor = 6,1kg (ökning 800g. Det syns att Bozze har blivit högre)   


Bilder från igår....


Inga problem att slappna av trots mycket folk......


Varit på kalas och släkten har smygit på mig......;)

Oj, idag är man lite trött. Jag var på kalas igår och vi var hemma så sent att jag tyvärr inte orkade uppdatera bloggen.
Men nu så......

Ja, som sagt var vi på kalas hos släktingar till matte. Matte och husse var väl lite nervösa över hur det skulle gå, de menade att det var ju första gången och mycket folk. Men jag charmade nog alla och skötte mig jättebra. Lyckades slappna av och ligga och sova mitt i "smeten". Mina behov gjorde jag ute i trädgården. Matte och husse hade stenkoll så att jag inte satte mig på någon fin matta. Det kunde ju blivit lite pinsamt för matte och husse........

Men jag tror att jag lyckades charma släkten och att jag får följa med fler gånger. Eller vad säger ni? Jag vet ju att ni lyckats smyga er hit utan att ens lämna ett litet tassavtryk......FY PÅ ER!!! ;-P

Jag återkommer lite senare med bilder och dessutom är det ju Söndag, villket innebär att jag blir 10 veckor och
det är vägningsdax. Så håll koll!


("Karlskroniterna" ni behöver inte ta åt er! ;-)

Fredag kväll

Hej!

Då var det Fredag och helgen är här. Tjoho, det betyder att hela flocken är ledig :-).

Idag har jag åkt bil med matte som skulle åka och lämna en present till en människovalp som fyllde år. Jag trivs riktigt bra i buren som jag har i bilen,det måste jag säga. Man sover gott när det skumpar och brummar.

När vi lämnat presenten åkte vi vidare till en affär och där sålde de en massa djursaker.Jag fick följa med in och det luktade så gott där inne ska ni tro. Mat, godis och ben längs väggarna.......
Men tro inte att matte köpte något gott att äta! Nej, hon köpte ett "täcke" till mig som jag kan ha när vi är ute och det är kallt. Inte för att det är så kallt här i skåneland men jag fryser faktiskt lite när vi är ute, jag har ju inte så mycket päls. Täcket var lite stort nu, men jag växer ju så det knakar......och det var riktigt bra pris oxå sa matte :-).

Imorgon kan jag lägga in lite bilder så att ni får se, men nu måste jag vara lite social. Ha en fortsatt TREVLG KVÄLL!

KRAM // Bozze

Godkväll!!

Hej igen!

Vad kul att det är så många som hittat hit! :-)

Idag läste jag på min pappa Teo's blogg att även min syster Ester har börjat blogga. Kul att få följa henne oxå! De hade visst oxå vägning och mätning på Söndagarna. Syrran hade ökat 600g och vägde i söndags 5,1kg. Hon hade vuxit 1,5cm oxå. Undrar hur mycket jag har vuxit? För jag har blivit högre, det kan matte och husse se.

Idag har vi haft besök utav våra grannar pernilla, Ellen och Erik. De fikade men jag sov mestadels, trots hög ljudnivå från barnen. Men man börjar ju vänja sig......cool som man är.....;-)


Pernilla! Hoppas att det inte gjorde något att jag snodde dina bilder. Du är ju så duktig på att fotografera.


Pernilla satte sig på golvet och jag kröp såklart upp i hennes knä......


Sover gott i min korg medans de andra fikar.......ZZzzZZZzzzZzZ

"Mormor"

VOV på er

Har ni lika grått och trist väder som vi har? Det är inte alls särskilt kul att gå ut, men matte försöker att "tvinga" ut mig ändå. Det är väl bara att vänja sig och förhopningsvis blir det väl snart bättre väder. Lagom tills jag kan gå lite längre rundor kanske?

Igår blev jag avmaskad, inte för att jag hade mask (bläää), men för att det tydligen skall göras vid den här tidpunkten. Matte blanda det med maten så de var inget jag märkte ändå.
Vad har jag annars att rapportera? Jo, jag har ju provat att vara ensam de ca 10 minuter det har tagit för matte att hämta lillmatte på skolan, som ligger bara några hus bort. Det har gått jättebra, för att vara ärlig märkte jag nog inte änns att matte var borta. Jag sov! Matte har ju ändå tränat genom att gå ut med sopor, hämta post och annat, så att dörren öppnas och stängs är inte så lustigt.

Bilen har jag ju börjat bli riktigt van vid nu, eftersom jag åker med husse varje morgon. Husse flexar och börjar inte föränn matte slutar jobba på morgonen. Så ska de göra tills jag är tillräckligt trygg för att vara ensam 1 timme på morgonen.
Tur att matte och husse kan göra så. På måndag kommer "mormor" eller mattes mamma och är hos mig en stund när både husse och matte behöver jobba.

Tack för att du ställer upp "mormor"! Vad mysigt vi ska ha det då. dessutom syns vi ju på Lördag! =)

Vi hörs kanske lite senare idag! KRAM Bozze
 Man kan inte sätta sig på golvet, utan att jag kommer och kryper upp i knäet. Visst borde alla ha en trubbig boxernos att pussa på! ;-)

skogen........

VOFF!

Igår när jag skulle blogga, kom jag inte in på blogg.se. Därför uppdaterade jag inte igår.
Det var iallafall en bra dag igår. Lite bättre väder, solen tittade tom fram. Vi provade kopplet igår igen och det går jättebra. Det är ju bara små,små korta rundor (om man änns kan kalla det runda) som vi tar. Bara för att testa kopplet. Annars är vi mest ute i trädgården när vi är ute. Både jag och matte längtar efter den dagen då vi kan gå långa rundor i skogen. Men det kommer, det kommer........det har matte lovat =).

Jag börjar bli riktigt trygg här hemma, följer inte matte och husse som en igel här hemma längre.
Imorse åkte jag med husse i bilen för att hämta upp matte, som hade jobbat natt. Matte och husses jobb ligger nästan bredvid varandra, så husse gick till jobbet och matte tog över ratten och så åkte vi hem. Konstigt husse kör iväg och när vi stannar på uppfarten så är det matte som sitter i bilen.......

Vi får väl se vad denna dag bjuder på.......

Vi hörs!
 KRAMIZZAR Bozze


Små detaljer i min vardag.......

Vov!

Idag har jag, matte och lillmatte Tilda varit hemma. Husse har jobbat och Elina har varit i skolan. Änn så länge innehåller ju mina dagar mest sova, äta,kissa, bajsa,leka,sova, kissa,leka,kela,sova,kissa,sova,leka,kela,äta osv. Men det är ju så det ska vara just nu. Kanske lite tråkigt för er att höra men det är ju ändå små saker som händer, små detaljer i min vardag som är nya och som gör mig så trött. Vi går sakta fram, vi har all tid i världen. Nu vill vi bara lära känna varandra och omgivningen runt omkring. Tids nog ska vi prova på större saker så som att följa med på kalas, åka buss, semester osv.
Imorgon kanske vi tränar lite till på att gå i koppel, en kort liten runda.

Idag hörde jag att matte pratade i telefon med veterinären. Hon bokade tid för vaccinering. Det är inte dags ännu, men när jag är 12veckor ska vi dit. Då ska lillmatte Tilda också följa med och titta, jag ska visa henne hur det går till. Hon ska nämligen också ta en spruta, 5 1/2 års sprutan. Fast det gör hon hos människodoktorn en vecka senare ;).

Ha en fin kväll! Kram Bozze

Resultatet

9 veckor = 5,3kg

Dvs en viktökning på 500g          

Ganska lagom tror jag?


Söndag = Vägning

Oj, vad vi är trötta idag. Ja, hela flocken faktiskt. Det är så grått och trist väder idag och väldigt mörkt. Jag har nästan sovit hela dagen med korta avbrott för mat, kel, lek och kiss och bajs....

Kanske var det korta besöket hos mormor och morfar igår som gjort mig så trött idag. Men jag är ju bara en bebis och tids nog kommer jag att kräva mer, mycket mer ;).

Idag är det dags för vägning eftersom jag idag blir 9 veckor. Förra Söndagen när jag var 8 veckor gammal vägdes jag och vågen stannade på 4,8kg. Det ska bli intrssant att se vad vågen visar idag. Jag uppdaterar er lite senare, just nu är jag för trött för att väga mig. .....

ZzZzZ / Bozze


Besök hos Mormor & Morfar

Hej!

Idag har jag för första gången varit och hälsat på hemma hos människovalparnas mormor och morfar, men det var nog inte sista gången. Det är nog de som kommer att passa mig när matte och husse behöver åka iväg utan mig. Ja ibland måste de tydligen det....*suck*
Men jag tror inte att det kommer att gå någon nöd på mig där, för de har själva haft hund och var verkligen glada i mig och jag i dem.

Det var inga problem att slappna av och lägga mig och sova för jag hade ju min "flock" och filt med mig.
Nu är det Lördagkväll och matte, husse och barnen ska mysa och äta lite gott, sen tittar de nog nog på tv. Kanske jag kan krypa upp i någons knä och sova lite då eller kanske lillmatte fortsätter läsa den där sagan hon läste för mig härom dagen?Ha en skön kväll!

/ Bozze


koppel

Hej!

Idag har både matte,husse  och Tilda varit lediga. Elina har varit i skolan på förmiddagen och när det var dags att hämta henne fick jag följa med matte. Skolan ligger bara runt hörnet. Så idag har jag för första gången provat att gå i koppel. Matte gick ut med mig i god tid, för hon trodde att jag skulle streta emot och vägra gå men så fel hon hade!!! Jag gick som om jag aldrig gjort något annat:-). Halsbandet har jag ju övat att ha på mig innan. Matte var så stolt och alla tyckte att jag var jättesöt.

Annars har jag mest sovit, ätit och busat. Nu är det helg och hela familjen är hemma med mig. Mysigt!!!


     
Sover husse!!!

Åkt bil och tittat när matte dammsugit.......

HALLLOOOO! ;)

Hur är det med er idag? jag mår fint!

Inatt har matte jobbat, så jag har sovit bredvid husse inatt. Tyvärr inte i sängen, för där får jag inte vara! Jag har sovit i min egen hundsäng i mattes och husses och numera även mitt sovrum;-). Natten har gått bra, jag känner mig trygg nu.
Jag, husse och lillmattarna körde och hämtade matte på hennes jobb innan husse började jobba. Jag fick sitta där bak i buren och det gick jättebra, inget pip, inget gnäll.

När vi kom hem skulle "mattarna" äta frukost och då passade jag på att sova lite. sedan var det lite bus och ut och kissa osv...
Matte har gått runt med en stor apparat, som brummar och låter och tagit bort smuts från golvet. Inga problem för en sån modig kille som jag. Efter en stund  blev det tråkigt och jag kröp upp i lillmattes knä istället, hon satt och spelade playstation. "Människovalparna" har varit lediga från dagis och skola idag. Nu är de ute och leker, det är fint väder, fast kallt. Matte ska fixa lite mat till dem men jag får tydligen vänta med min "lunch". *suck*

VOV VOV / Bozze

Sömntutor är vi allihopa.......

Hej!
Vad kul att så många har hittat hit!

Min matte tycker att jag är en riktig liten sömntuta( ska hon säga !!! ). Inatt sov jag från 23.00- 7.00 alltså slapp matte gå ut mitt i natten och lysa med den där ficklampan. Jag är ganska tacksam för det, för hur dumt ser inte det ut när matte smyger runt huset mitt i natten iförd pyjamas och lyser med en ficklampa? Vad ska grannarna tro?

När jag hade vaknat  imorse gick vi direkt ut i trädgården så att jag fick göra mina behov. sedan bar matte upp mig för trappan till lillmattes rum, så att jag fick väcka lillmatte Elina. Mycket effektivt säger matte! Elina blir så glad och skuttar upp, hon som annars är en riktig trötter, som man får dra upp. När vi avklarat "väckningen" åt vi frukost och lekte lite och gick ut igen.....
Lillmatte gick till skolan, husse till jobbet och lillmatte Tilda till dagis. Jag och matte kröp ner för att sova en stund till.
1 timme tänkte matte att hon skulle sova....hahaha, vet ni när vi vaknade?
Klockan kvart över elva!!!

Nu har jag lekt och varit ute och kissat, dags att sova igen......GÄSP ZzZzZ


VÄLKOMMEN HIT! =)

Hej!

Jag heter Bozze och är en Boxervalp på 8 veckor. I Lördags kom jag hem till min nya familj. Där bor jag i ett stort hus tillsammans med min matte,husse och "lillmattarna" Elina och Tilda. I familjen finns även 2 kaniner och en undulat.

Matte och husse säger att jag är jätteduktig och tycker att jag har klarat flytten jättebra. Jag saknar så klart mina 4 systrar, 3 bröder och min mamma, men jag känner mig ändå väldigt trygg här. Så detta ska nog gå fint. Det tråkigaste är att det är så dåligt väder och matte och husse "tvingar" ut mig för att kissa och bajsa. Varför kan jag inte göra det där inne? Till och med mitt i natten tar de ut mig och säger att jag ska kissa. Så går de där och lyser med en ficklampa och när jag sen kissar eller bajsar så säger de - BRAAAAA!!!!!.
Jaja, jag får väl göra det där ute då, jag blir ju så glad när de säger att jag är duktig.

Änn så länge har vi inte gjort så mycket, bara varit hemma i huset och tagit det lugnt. De säger att jag behöver vänja mig vid min nya familj och den nya omgivningen innan vi beger oss ut i stora världen. Men snart så ska vi hitta på skojigheter tillsammans!

VÄLKOMNA HIT !
/ BOZZEVälkommen till min nya blogg!


RSS 2.0