Godmorgon!

Har precis kommit hem från en härlig morgonrunda. Jag och matte tog en sväng i skogen där jag fick springa fritt. Skönt! Passade också på att träna lite lydnad och matte är imponerad  av mig. Jag är väldigt kontaktsökande och duktig på att "fråga om lov" när jag släpps fri.

Min familj är så glada i mig och känner att jag är precis den hund de alltid önskat. En stor eloge till min uppfödare som hjälpte min flock att välja ut mig. Han kunde känna av villken hund och vilket temperament som skulle passa dem ( och att jag sedan var sötast i min familjs ögon var ju ett stort plus ;).


Det gick förresten bra för min syster på utställningen. Hon blev 2:a med hederspris och med kritiken:"En söt välbyggd tik, vackert feminint huvud och uttryck. Bra skalle, mörka vackra ögon, bra nosparti. Vacker hals, stram rygg, bra bröstdjup. Bra benstomme, bra bakfäll med bra lårbredd. Rör sig mycket bra för åldern. Välvisad."

GRATTIS ESTER!

Får väl se om jag provar på det här med utställning någon gång......kunde ju vara kul att testa iallafall :).

Ha en bra dag!
KRAMAR BOZZEHåller tassarna.......

Imorgon ska min syster Esther på utställning. Håller mina tassar för dig syrran! =)

Världens finaste hund.....


Bozze solar i trädgården ca 4,5månader

Välkommen Våren!

Åh, vilket härligt väder det är idag!
Igår kom ju ett bakslag på våren, och det hade snöat på natten, men som tur var så försvann det under dagen. Idag är det som sagt härligt ute, matte och jag vill vara ute nästan hela tiden och vi vill knappt gå in. Matte tog för första gången i år med sig kaffet ut och satt och "solade" en stund i trädgården. Jag sprang och lekte med en pinne som jag hittat men efter en stund lade  sig även jag på fällen som matte tagit ut åt mig. Där satt / låg vi och njöt av det härliga vädret.

Annars är allt bara bra, jag växer och mår fint. Valpkurs var det i Lördags och det går jättebra där. Tyvärr är det inställt på Lördag men då får vi väl passa på att ta lite sovmorgon istället ...eller inte......;) Är det sånt här väder blir det nog skogen och trädgårdsarbete.


Lite nytt......

Ni undrar väl var jag har tagit vägen ;)?

Matte har varit lite krasslig  i 2 dagar men nu är hon på benen igen :)
Igår, den 16/3 blev jag 4 månader gammal och vägdes. Denna vecka hade jag gjort ett litet skutt. Väger 13,3kg nu! Mätte inte mankhöjden denna gång, men gissar på ca 48- 49cm?

Denna helgen har vi haft fullt upp. Först var det valpkurs på Lördagförmiddagen och direkt efter körde vi till Karlskrona, till mattes bror med familj där vi tillbringade Lördageftermiddag- Söndagmorgon. Med andra ord övernattade vi och det gick jättebra! =)
Låg bredvid matte och snarkade......helt slut utav nya upplevelser.

Valpkursen är jätterolig!!! Både jag och matte har fått mersmak och tycker att det är såååå roligt att träna. I Lördags var det dessutom jätte skönt väder.

Idag har solen varit framme och ca 8+ ute. Tyvärr blåsigt....men inte kallt. Det har blivit några rundor med matte och i eftermiddags följde vår granne Pernilla och deras Gordonsetter Basti med. Kul att ha sällskap på rundan och bra träning är det oxå.


Träning på brukshundklubben.


Karlskrona


Skön matta ni har! ;)

Mycket dyr och mycket värdefull.....

Hej på er!

Då var det Söndag igen. Idag blir jag 16 veckor och jag har som vanligt vägt mig och denna veckan hade jag ökat 600g, lite mindre änn vad jag ökat tidigare. Väger 11,7kg nu. Mätte även mankhöjden som var ca 47cm.
Tänk vad jag har vuxit! För 8 veckor sedan vägde jag 4,8kg!

Igår började vi på valpkurs. Det var jätteroligt, jättebra instruktörer. Matte har bytt brukshundklubb och var mycket nöjd med de nya instruktörerna och känner sig väldigt peppad till att träna.=)

Igårkväll hade vi gäster, som jag aldrig träffat tidigare. De sa att de tyckte att jag var jättefin och jättego. Men det vet jag redan att jag är för det säger matte och husse hela tiden ;).
De öser ömhet över mig och tycker att jag är otroligt duktig. Jag har precis de egenskaperna som de önskar hos en hund. Antar att det kommer sånna dagar som de skulle vilja sälja mig biligt på blocket också ;)........men "änn så länge" är jag MYCKET DYR OCH MYCKET VÄRDEFULL! =)

Föreläsning och träning!

Hej!

Ligger här lite trött.....har precis mumsat på ett gott märgben. Ska sova lite sen ska matte och jag gå ut. Kanske vi tar en runda i skogen.

Ikväll ska matte till Brukshundklubben på en föreläsning om "Hundens mentalitet". Hoppas att hon lär sig något nytt, det kunde ju vara kul. På Lördag förmiddag börjar vi på valpkursen. Det ska bli jätte kul! Hoppas att där finns någon trevlig valp som är pigg på lite lek och bus oxå.

Här hemma tränar vi just nu på att inte dra i kopplet när vi är ute och går. Ögonkontakt och mycket annat. Något som jag kan och gör men inte gillar är "ligg". Jag gillar inte att ligga på golvet eller i gräset......jag vill ha det mjukt under mig, helst så mjukt, varmt och skönt som möjligt. ;)
Vi fick börja att träna med att ha en filt under och när jag kunde komandot, plocka bort den.....men usch matte säger att hon ser på mig att jag inte gillar att ha det kallt under magen. Tänk så olika det är, matte och husses andra vovve ville helst ligga på det kalla klinker golvet i hallen. Han fick tom förhårdnader på armbågarna för att han envisades med att ligga där.....

Ha det gott mina vänner!


                           

Tappat tänder och Söndagens vikt

Hej!

Glömde ju skriva in Söndagens vikt. Igår vägde jag 11,2kg, en ökning på 1.1kg. Vi tog en härlig tur i skogen Igår förmiddags, sedan glömde jag bort att skriva in min nya vikt. Det var många andra "flockar" med både människor och hundar som var ute och gick igår.  

Jag har börjat tappa tänder, de allra minsta, längst fram i underkäken. De nya är på väg upp, de syns som små risgryn i tandköttet. Ska se om jag kan lägga ut lite bilder sen. Har inte tillgång till dem just nu.

Ha det gott// BOZZE


RSS 2.0