Varmt

Hej på er!

Har varit dålig på att uppdatera bloggen, men när det är så här fint väder blir det mindre tid vid datorn.

Idag har matte och lillmattarna varit en runda på stan. Då fick jag passa på att vara hemma och ensamträna lite. Det var faktiskt helt okej att vara själv ett tag, det är ju så varmt och det är rätt tröttande.När matte kom hem var jag utvilad och pigg, så då blev det lite bus med bollen i trädgården : ).

Häromdagen var jag och Basti nere vid hundbadet och badade. Det blåste rätt mycket och det var stora vågor, så vi simmade inte då, men vi gick ut en bra bit iallafall. Lägger in några fina bilder som Bastis duktiga matte tog.Stranden

Hallå igen!

Nu är vi hemma hos "mormor" igen. Tillbaka från stranden. Helt underbar dag är det! Jag har badat och simmat i havet och jag älskar det! : )
Till och med badkrukan matte tyckte att det var varmt i vattnet.
Detta var paradiset för mig. Brydde mig inte ett dugg om de andra hundarna och människorna som var på stranden. Jag kunde vara lös hela tiden och höll mig till flocken. Lyssnade jättebra på inkallning, det har varit lite "knäck i lurarna" de senaste veckorna.Men det hör nog åldern till. Bara för matte att jobba på och försöka vara rolig ; ).
Men idag var det faktiskt väldigt roligt!

Innan vi begav oss hem blev det varsin glass, ja jag fick ju ingen *suck* men matte, mormor och barnen. Jag fick lite passivitetsträning istället. Så dagen har bjudit på både passivitetsträning och socialträning. Jättebra!

Nähä, nu blir det bus i "mormor och morfars"  trädgård.

Dumt nog hade ju matte glömt kameran hemma...... : (
Men vi får hoppas att det blir mååååånga dagar på stranden i sommar :- ).

// BoZze♥

På väg till stranden.......

Godmorgon!

Skriver ett kort inlägg, jag är hemma hos "mormor" (mattes mamma). Vi håller på att fixa lite fika/lunch som vi ska ta med till stranden. Det blir hundbadet idag! Härligt! : )

Vi hörs lite senare!

Kram Bozze♥

ÖLAND

Hej mina vänner!

Nu är vi hemma igen. Vi har varit på Öland och firat midsommar tillsammans med mattes bror och hans familj och en annan familj. Vi har haft det jättetrevligt och jag har varit jätteduktig säger matte och husse. Jag kommer definitivt få följa med och campa fler gånger: ). Vi var på en lugn och trevlig camping i Mörbylånga.
Vädret har varit växlande men mestadels soligt.

Ligger utanför husvagnen och spanar.Skönt i förtältet

Sov gott mellan matte och husse i förtältet. Trött efter att ha hållt vakt. Var ju tvungen att morra och "boffa" lite svagt om någon gick för nära vårt tält då vi låg och sov.


Frukost i morgonsolen.


Havet


Fullastade åker vi hem igen......jag längtar redan till nästa gång.......


7 månader igår

Igår blev jag 7 månader. Nu väger jag 21,4kg, jag blir nog ingen stor hane. Men kanske enligt rasstandard? Jag upplever att många Boxrar är för stora enligt måtten.

Denna vecka är matte mammaledig med mina små mattar. De har sommarledigt nu och är hemma tills skolan drar igång igen. Matte är hemma tills Söndagkväll och jobbar sedan några (8) arbetspass till och sedan är det semester för henne oxå. Husse jobbar ytterligare någon vecka och sedan är det semester för honom också. Härligt när hela flocken är ledig.

På Midsommar ska jag ut på äventyr men mer om det i ett annat inlägg! : )

Hörs vi inte innan så önskar jag er en riktigt TREVLIG MIDSOMMAR! Kram Bozze
Rasbeskrivning BOXER


Har kopierat in rasbeskrivning från www.canis.se på Boxer. Stämmer mycket bra!


Str:Stor
Aktivitetsbehov:Stort
Pälslängd:Korthårig
Behov av pälsvård:Minimalt
Allergivänlig:Nej
Generell beskrivning:
Energisk hund med stor arbetskapacitet. Otroligt social och har stort behov att vara en medlem av familjen. Barnvänlig, lekfull, aktiv, stark. Utstrålar livsglädje.

Boxerns mest utpräglade karaktärsdrag är dess starka anknytning och kärlek till människor. Även om den kan verka morsk med sin trubbiga nos, den svarta masken och den välmusklade kroppen, är en boxer alltid som gladast när det får vara tillsammans med människor - speciellt barn. Med sin korta, skinande päls, välformade huvud och eleganta men muskulösa kropp är en fin boxer en hund som tilldrar sig uppmärksamhet. Boxern är en utpräglad allround hund - den fyller platsen som husets vakthund om nödvändigt, är en duktig brukshund om den får chansen. Den är en attraktiv promenad kamrat och sist men inte minst barnens alltid så ivriga lekkamrat och lojala vän.

Karaktär och egenskaper:
Boxerns karaktär är huvudgrunden till att den alltid har varit en populär familjehund. Den är godmodig och glad, vissa gånger väldigt glad (!) och är suverän tillsammans med barn. En bra boxer är tuff och hårdhudad nog att tåla tuff behandling från ivriga barnhänder och tålmodig nog att inte bli aggressiv. Den deltar mer än gärna aktivt i leken men är samtidigt en god barnvakt.

Men det är mycket mer i boxern bara den får möjligheten att visa det. Den är traditionellt placerad i tjänstehundsgruppen och där hör den hemma. Den har haft flera bruksområden genom åren. I Tyskland blev den använd som militärhund i bägge världskrigen och den var en av de första raserna som blev godkänd för polishundsarbete i Tyskland. Där den oftast används i sådan tjänst. Vissa blir använda som ledarhundar och andra blir tränade som lavin- och eftersökshundar. Som sporthund är den utmärkt och den har arbetslust, initiativ och självständighet som gör att den kan bli en mycket bra sökhund.

Boxern är en utpräglad social hund som är väldigt glad när han får knyta an till sina människor. Det betyder att de inte som utgångspunkt är bra ämnade att vara ensamma en hel arbetsdag. De kan vänjas till det men man måste vara förberedd på att det kan ta tid. Som regel bör man överväga hundköpet en gång till om man vet att hunden måste vara själv hela dagen.

Rasstandard:
Boxern är en medel stor hund. En hanne ska vara mellan 57 och 63 cm hög och väger vanligtvis mellan 28 och 34 kg, en tik ska vara mellan 54 och 59 cm hög och väger vanligtvis mellan 23 och 28 kg. En bra boxer besitter en unik kombination av elegans och muskulatur och blir ofta sedd på som en "hundarnas lättviktsatlet". Pälsen är kort och slät och finns i två färgvarianter, tigrerad och röd. Den röda färgen kan variera från en ljus brun till hjortröd. Den tigrerade färgen varierar även i bottenfärgen som också kan vara allt från ljus gulbrun till mahognyfärgad och i striporna från svart öppen tigrering till en tigrering som är så tät att hunden nästan verkar vara "omvänt tigrerad" med bruna stripor på svart bakgrund.

Många boxrar har vita tecken. Detta är ofta attraktivt och populärt med de vita tecknen ska inte vara för stora (inte täcka mer än en 1/3 av kroppen). Ofta föds det vita valpar i en kull. Denna färg är inte accepterad som korrekt i boxer standarden. Vita boxrar är inte albino, färgen skylls på att hunden har extremt stora vita tecken.

För många är likväl det viktigaste med boxern är uttrycket. De själfulla och talande ögonen placerade i ett lätt rynkat och något kort huvud gör att du får ett uttryck det knappt finns maken till i hundvärlden (i varje fall om du frågar en boxer entusiast!).


Lite mindre änn vad jag är nu ; )

Hundrunda

I söndags tog vi en härlig hundrunda. Vi var 4 personer och 5 hanhundar. Basti (Gordonsetter), Mac& Miller (Irländska settrar), Diablo (Cockerspaniel) och jag (boxern Bozze). Här kommer lite fina bilder som Bastis duktiga matte Pernilla tog.


Min kompis Basti och jag.


Kram på dig kompis.


Miller


Full fart
Är det Mac eller Miller? ; )


Basti


Bastasjön

Igår var vi i Karlskrona och hälsade på mattes bror och familj. Vi gick till Bastasjön där vi grillade korv och hade det mysigt.

RSS 2.0